Zijn er gratis online RPG-games die het waard zijn om te spelen?

Spelers van computerspellen hebben het nog nooit zo goed gehad. We leven in een tijd van meeslepende graphics, geweldige soundtracks, geweldige geluidseffecten en zelfs professionele Hollywood-acteurs die stemacteren voor geanimeerde personages. Kan de verscheidenheid aan gratis online RPG-spellen ooit concurreren met dit soort producten?

Alle goede marketing komt terug op één essentieel kenmerk: inspelen op de behoeften van de klant. Dus wat wil een speler van een online game eigenlijk? Als een persoon een role playing game (RPG) speelt, zijn hun behoeften dan echt anders dan die van een persoon die een first person shooter (FPS) speelt? Wat de spelers van de meeste online games verenigt, is een verlangen naar ontsnapping. Dit kan een paar minuten onschuldig plezier zijn bij het manipuleren van blokken in games als Tetris, of het kan chaos en bloedbad zijn in games als Grand Theft Auto, maar het basisverlangen is hetzelfde: escapisme. Het verlangen om iets anders te doen dan je anders zou doen in je dagelijkse leven.

Spelers van de gratis online RPG-spellen zijn ook op zoek naar een ontsnapping uit de dagelijkse sleur, maar ze hebben ook meer nodig. Het is duidelijk dat ze op zoek zijn naar waarde en een gratis online escape room geeft dit zeker in overvloed. Spelers van dit type spel zijn ook op zoek naar een kans om een ​​personage dat ze hebben gemaakt te zien groeien en veranderen. Dit is waarschijnlijk wat deze markt onderscheidt van FPS-games. In een FPS heb je vaak inventaris, karaktereigenschappen zoals Kracht, Gezondheid enzovoort, maar het karakter ontwikkelt zich nooit echt. Door rond te dwalen in Wolfenstein wordt het personage nooit fysiek fitter, door met hun geweer te schieten, wordt hun doel nooit beter, enzovoort. Als het de wens van de speler is om betrokken te zijn bij zijn personage, zal een FPS-game hoogstwaarschijnlijk nooit aan deze behoefte van de klant voldoen.

Maar zelfs de meest doorgewinterde speler van RPG-games zal soms op zoek zijn naar een verandering van tempo en misschien zou het zogenaamde “god game”-genre een nieuwe uitdaging vormen. Als het leuk zou zijn om een ​​personage te laten groeien en ze te zien ontwikkelen, dan zou hetzelfde doen voor een stad toch nog beter zijn?

Een van de gratis online RPG-spellen die in deze behoefte voorziet, is Evony. Er zijn veel gratis online RPG-spellen die een beetje ontbreken, maar Evony biedt veel te doen en stelt je ook in staat om met andere spelers te communiceren en niet alleen met een computerprogramma. Hoewel het geen echte RPG-game is, omdat de schaal van de game veel verder gaat dan de schaal van een individu, staat Evony de ontwikkeling van helden toe en stelt je je in staat ze uit te rusten zodat ze beter zijn in hun gekozen taken.

Het grootste voordeel van games als Evony is misschien wel dat ze gratis te spelen zijn. Met veel online games die maandelijkse abonnementen in rekening brengen, kan dit snel oplopen, maar een gratis te spelen browsergame zonder installatie heeft een unieke charme. In het ergste geval is er niets te verliezen door ze uit te proberen.

  • Leave a Comment