Babymeubels – wat elke ouder moet weten

Dus je verwacht een nieuw klein bundeltje vreugde – gefeliciteerd! Of dit nu je eerste kind is of een van de vele, een nieuwe baby op de wereld brengen is de ultieme ervaring voor elke mama en papa. Hetzelfde kan echter zeker niet gezegd worden voor het vinden van babymeubels, vooral als je geen flauw idee hebt waar je naar op zoek bent. Voordat je naar de dichtstbijzijnde babywinkel rent in afwachting van je aanstaande zoon of dochter, is het belangrijk om de tijd te nemen om de aankopen van babymeubels vooraf te onderzoeken. Je baby zal tenslotte het grootste deel van zijn of haar tijd doorbrengen in meubels zoals een wieg, op een commode en later in een hoge stoel – en je wilt er zeker van zijn dat elk meubel dat je koopt voldoet aan normen voor de op handen zijnde komst van uw nieuwe bundel van vreugde.

Voordat u op uw volgende shoppingtrip gaat, volgen hier een paar belangrijke tips die uw baby blij, gezond en veilig zullen houden in de nieuwe babymeubels:

Bewapen jezelf met metingen. Bij het bezoeken van showrooms voor babymeubels, kan het gemakkelijk zijn om te onderschatten hoe groot sommige meubelstukken kunnen zijn. Een kinderkamer die vol staat met meubels kan echter niet alleen hinderlijk zijn; het kan een veiligheidsrisico vormen voor zowel uzelf als de baby. Om het formaat van het meubel aan te passen aan uw eigen kinderkamer, meet u de babykamer op voordat u tot aankoop overgaat. Meet de lengte, breedte en hoogte van de kamer, want dit zal je helpen te bepalen welke babymeubels precies goed zijn voor de babykamer – en welke items gewoon te groot zullen zijn om te passen!

Stel een vast budget op. Nu de metingen zijn gedaan, is het tijd om met je partner om de tafel te gaan zitten en te bepalen wat je als budget gaat gebruiken. Onthoud dat je baby Box voor elk budget kunt vinden, dus ga er niet vanuit dat je duizenden dollars moet uitgeven om de kinderkamer te vullen. Dat gezegd hebbende, moet u ervoor zorgen dat u voldoende budget heeft om de grote uitgaven voor babymeubilair te dekken, inclusief de wieg, het kinderkamermeubilair, de commode en de kinderstoel.

Als je budget wat aan de magere kant is, kun je overwegen om online te shoppen of tweedehands babymeubels te gebruiken. Gebruik echter uw meubelbudget om een ​​hoogwaardige wiegset aan te schaffen, aangezien dit het belangrijkste meubelstuk is waar uw baby tijd in zal doorbrengen. Dit brengt ons bij ons volgende punt…

Wees slim over tweedehands babymeubels. Hoewel veel ouders liever nieuwe babymeubels kopen, geven andere ouders de voorkeur aan tweedehands artikelen in de hoop meer te besparen. Als je in de verleiding komt om het oude babybedje van je moeder te lenen, wil je misschien even de tijd nemen om na te denken: veel oudere tweedehandse artikelen zitten vaak vol veiligheidsrisico’s, zoals splinters, afbladderende verf en andere gevaren voor verstikking. Zorg ervoor dat een tweedehands stuk babytoekomst aan de veiligheidsnormen voldoet door onderzoek te doen naar de fabrikant van het meubel. Als er terugroepacties zijn geweest of als er een spoor van ontevreden klanten is, moet u het item afzien ten gunste van een nieuw en modern meubelstuk.

Als je overweegt een tweedehands wieg cadeau te doen van een familielid of vriend, zorg er dan voor dat je wiegmatras er perfect bij past. Een slecht passende wiegmatras brengt verstikkingsgevaar met zich mee – omdat baby’s hun hoofd tussen de matras en de wieg kunnen krijgen – dus neem altijd de metingen met u om ervoor te zorgen dat zowel het ledikant als het matras een match zijn in de hemel van babymeubels.

Laat geen middel onbeproefd… Of in dit geval, geen enkel detail blijft onbesproken! Hoewel de meeste babymeubels vrij veilig zijn vanwege strikte overheidsvoorschriften, is het nog steeds van vitaal belang voor ouders om elk detail van de babymeubels te controleren voordat ze de creditcard gebruiken. Controleer of er hardware ontbreekt, of de schroeven los zitten of dat het item in het algemeen los of wankel is. Zodra je hebt bewezen dat het meubilair veilig is, ga je naar de Consumer Safety Commission en Juvenile Products Manufacturers Association (JPMA; ​​www.cpsc.gov) om te bepalen of je potentiële aankoop ooit is teruggeroepen of ontevreden klantenrecensies heeft gekregen. Als dat het geval is, kunt u dat meubel het beste achterwege laten voor een meubel met een bewezen staat van dienst op het gebied van kwaliteit, veiligheid en tevredenheid.

  • Leave a Comment